[/vc_column]

Uten mat og drikke – duger arbeidshelten ikke

Glem svett gulost, tørre brødskiver og kjedelig kantinemat – Oslo kryr av spennende lunsjmenyer. Vi har tatt utgangspunkt i fem restauranter, alle med ulike konsepter spredt lokalisert i hovedstaden. Fellesnevneren er gode råvarer og smakfulle retter –noe for enhver gane, enten du er på farten, eller skal ha et lunsjmøte.

Av: Silje Rønne  Foto: Yvonne Wilhelmsen

El Camino
El Camino i Niels Juels gate på Frogner serverer smakfull meksikansk mat i en fei.
Valget mellom biff, kylling, svin, fisk eller tofu – i taco, burrito eller «bowl» – du har nesten uendelige variasjonsmuligheter. Din egenkomponerte «fiesta» kan toppes med et rikt utvalg tilbeh5_2ør, laget av friske råvarer. Maten nytes i den trendy restauranten innredet med betong, rustent jern og gamle eikeplanker. På farten? Maten kan enkelt medbringes.

Huy Tapashi & Noodels
Høsten 2015 åpnet Huy på Bryggetorget på Aker Brygge, hvor den Sør-koreanske kjøkkensjefen Lee kombinerer moderne kokkekunnskap med det tradisjonelle koreanske- og japanske kjøkken. Restauranten serverer Tapashi, en blanding av sushi, asiatisk taps og nudler. Menyen kan friste med et godt utvalg tapashi-retter og såkalte «Asian bun burgers» som består av langtidstekt kjøtt med tilbehør i et mykt og søtlig stykke dampet brød. I tillegg tilbyr de en rekke nudelretter, samt flere desserter. Blir det vanskelig å velge er Chefs’ Choice et alternativ hvor kjøkkensjefen selv velger ut åtte retter, til to personer.

Olympen
Olympen på Grønland omtales som Østkantens storstue, eller «Lompa» på folkemunne. Kjøkkenet presenterer moderne skandinavisk husmannskost og kontinentale klassikere. Folkelighet og uformell eleganse er stikkord som beskriver det høyloftede lokalet prydet med enorme lysekroner. Lunsjmenyen er fristende, men usnobbete. Her kan det blant annet velges mellom fyldige smørbrød, tomatisert fiskesuppe, eller entrecôte med bearnaisesaus for den som er litt ekstra sulten.

Den franske sal
Den franske sal er med sin blankpolerte stukkmarmor, og forgylte detaljer et av Nasjonalgalleriets mest overdådige rom. Dette gjør lunsjen til en opplevelse – både for øyne og gane. Her møtes klassisk eleganse og futuristisk modernisme.
Menyen er i større grad preget av tradisjonelle rike salater, rugbrød med brie, fiskekake eller leverpostei, samt dagens suppe.

Funky Fresh Food
Funky Fresh Food ligger i DogA og konseptet er sunn, kortreist og vegansk raw food.
At kafeen ligger i Norsk Design- og Arkitektursenter, gjenspeiles i stemningen – det er kult, avslappet og stilig. Under lunsjen bestiller du ved disken, og får maten servert ved bordet. I tillegg til en klassisk raw food-tallerken, serverer kjøkkenet en rekke rimelige og gode wraps og sandwicher, samt dagens suppe. For skeptikeren, er signaturretten Big Buck Burger en sikker vinner – en burger med smak av soltørket tomat, servert med søtpotetfries og mango- og chiliaioli.


ESTATELOKALER.NO

Copyright © 2016 Estate Media. All rights reserved.

ESTATE MEDIA NORWAY

POST OG BESØKSADRESSE RÅDHUSGATA 26,
0151 OSLO–NORWAY
KUNDESERVICE: INFO@ESTATEMEDIA.NO
TELEFON: +47 2242 4342

ANSVARLIG UTGIVER/ DAGLIG LEDER: TROND VALLE
ANSVARLIG REDAKTØR ESTATE LOKALER: SILJE RØNNE
NORDISK SALGSDIREKTØR: JAN ERIK PEDERSEN

ESTATE MEDIA ARBEIDER ETTER
VÆR VARSOM-PLAKATENS REGLER
FOR GOD PRESSESKIKK

LES SISTE MAGASIN:

EL0416_cover_nett

REGISTRER DEG GRATIS HVIS DU SØKER NYE LOKALER

TENKER DU Å FLYTTE?

ESTATE REALINFORM HJELPER DEG Å FINNE OPTIMALE LOKALER. ALT VI TRENGER Å VITE ER HVILKE KRAV DU HAR TIL TYPE LOKALE, AREAL, BELIGGENHET OG FLYTTETIDSPUNKT.

DU VIL OGSÅ MOTTA VÅRT NYHETSBREV HVER FREDAG MED DE KULESTE PROSJEKTENE, OPPDATERTE LEIEPRISER, NYTTIGE TIPS OG INSPIRERENDE ARTIKLER OM TRIVSEL PÅ KONTORET.