[/vc_column]

Fra vest til øst

Olav Thon har troen på Grønland og Oslo øst. Ifølge han skal dette bli et enda mer spennende område i årene som kommer, til tross for «ulykken» nedenfor.

Av: Silje Rønne  Foto: Margrethe Myhrer

– Hvor i Oslo er leiemarkedet mest vibrerende for tiden?
– Det som peker seg ut som det «hotteste» er Tjuvholmen, Aker Brygge og områdene rundt, ikke så langt ut som til Skøyen. Her har det alltid vært populært, kanskje ikke for 100 år siden, da det var mye industri, men de siste årene har det blitt spesielt attraktivt for advokater.

– Hva er den største fallgruven for leietakere?
– De største fallgruvene vil vel være for eierne som har den finansielle risikoen, derimot har leieboerne en risiko i det å ta feil valg. For enkelte kan det være ulønnsomt med en lang leiekontrakt, og positivt for andre – derfor er det vanskelig å påpeke en fallgruve, for alle bedrifter er forskjellige.

– Hva bør være avgjørende kriterier for valg av lokaler?
– God infrastruktur er viktig. Hvis det ikke hadde vært for den voldsomme kampen mot bilisme så hadde jeg svart parkering, men offentlige transportmidler er nok viktigere. Beliggenhet er avgjørende for både ansatte og kunder – det skal være enkelt å ta seg frem og tilbake.

– Hvor fleksible er utleierne når det gjelder å møte leietakers behov?
– I Olav Thon Gruppen er vi veldig fokusert på å imøtekomme leieboernes forskjellige krav. Når det gjelder butikklokaler hender det vi sier nei til en og annen leieboer, om vi tror at de ikke vil passe inn, eller om vi har for mange innenfor samme bransje i for eksempel et kjøpesenter. Vår oppgave er å være rådgiver for valg av lokaler, og plassere leieboeren på riktig sted, når det er gjort er vi ganske fleksible.

– Hvilket område er i Oslo er mest spennende fra et byutviklingsperspektiv, og hvorfor?
– Oslo øst, alt fra Torggaten som har blitt gågaten fra Youngstorget til Ankertorget – det har vært en rivende utvikling der. Nå kommer oppussingen av Storgaten, som vil være med på å løfte området.

Det er også en spennende utvikling på Grønland, et område med svært god beliggenhet. Selv om jeg ikke er så glad for den moderne utviklingen med høybygg i Barcode – det er en ulykke. Gamlebyen er et svært interessant område og vi kunne hatt et pulserende byliv helt ned til fjorden. Høybebyggelsen skjermer for resten av byen – jeg tror det er det eneste stedet i verden der høybebyggelsen ligger rett ut mot sjøen og med byen bakenfor. Jeg har ikke desto mindre tro på Grønland av den grunn – dette området vil få en fin utvikling.

– Hvor i sentrum vil du anbefale butikkeiere å etablere seg akkurat nå?
– I Storgaten, men man må ikke glemme at det fortsatt er mest folk på Karl Johan. Ser du på de gode gatene, slik som i Karl Johan, Torggaten, Storgaten og Bogstadveien, går vi i flokk. Der de første butikkene etablerer seg og får et mangfold i tilbudene, der kommer det folk. Taperne er mindre attraktive gater som av en eller annen merkelig grunn ikke klarer å tiltrekke seg butikkene.

Nå skal Oslo sentrum bli bilfritt, og det er jeg skeptisk til.

– Hva er suksessfaktoren bak Thon Hotel Rosenkrantz, som er det best likte hotellet på Tripadvisor.com i Oslo?
– Vi har vært veldig heldige med god ledelse som har tiltrukket seg mange dyktige medarbeidere, og vi har vært flinke på design. Ramsøskar Interiørarkitekter og Sissel Berdal Haga, designansvarlig i Olav Thon Gruppen har stått for designet.

– Netthandel er i fremvekst, hvordan vil dine kjøpesenter møte disse utfordringene?
– Et kjøpesenter er et moderne samfunns møteplass. Netthandel kan være en god samarbeidspartner ved at varer kan hentes på kjøpesenteret, og ved at kjøpesenteret har tilbud om service av mange slag man ellers ikke får.

Profil

sirkel_thon

Olav Thon

Konsernsjef i Olav Thon Gruppen, og styreleder i Olav Thon Stiftelsen, Olav Thon Gruppen AS og Thon Holding AS. Olav Thon er grunnlegger av Eiendomsselskap ASA i 1982, han har siden den gang vært styrets leder.


ESTATELOKALER.NO

Copyright © 2016 Estate Media. All rights reserved.

ESTATE MEDIA NORWAY

POST OG BESØKSADRESSE RÅDHUSGATA 26,
0151 OSLO–NORWAY
KUNDESERVICE: INFO@ESTATEMEDIA.NO
TELEFON: +47 2242 4342

ANSVARLIG UTGIVER/ DAGLIG LEDER: TROND VALLE
ANSVARLIG REDAKTØR ESTATE LOKALER: SILJE RØNNE
NORDISK SALGSDIREKTØR: JAN ERIK PEDERSEN

ESTATE MEDIA ARBEIDER ETTER
VÆR VARSOM-PLAKATENS REGLER
FOR GOD PRESSESKIKK

LES SISTE MAGASIN:

EL0416_cover_nett

REGISTRER DEG GRATIS HVIS DU SØKER NYE LOKALER

TENKER DU Å FLYTTE?

ESTATE REALINFORM HJELPER DEG Å FINNE OPTIMALE LOKALER. ALT VI TRENGER Å VITE ER HVILKE KRAV DU HAR TIL TYPE LOKALE, AREAL, BELIGGENHET OG FLYTTETIDSPUNKT.

DU VIL OGSÅ MOTTA VÅRT NYHETSBREV HVER FREDAG MED DE KULESTE PROSJEKTENE, OPPDATERTE LEIEPRISER, NYTTIGE TIPS OG INSPIRERENDE ARTIKLER OM TRIVSEL PÅ KONTORET.